donderdag 14 februari 2013

MaaltijdenIndisch eten is superlekker! We hebben geluk dat we niet de enige buitenlanders zijn, want daardoor past de kok zijn gerechten aan. Het is minder pikant als normaal. Al staat onze mond wel soms in brand. Maar het valt heel goed mee. Overheerlijk is het hier! We krijgen wel veel eten, want indiers eten zowel ’s morgens, ’s middags als ’s avonds warm. Hier moet onze maag soms nog aan wennen. De voorbije twee ochtenden hebben Eline en Laurence enkel toastjes gegeten met choco van belgiĆ« of zeer fruitige jam , want rijst of pannenkoeken in de ochtend valt zwaar op de maag.
We hebben gisteren zelfs aardappelen gegeten en Eline was in de wolken. Ook hebben we eens gevraagd aan Lena(ons indisch mamatje) en aan de kok of we eens pasta zouden eten. Ze gingen zelfs voor spaghetti bolognaise zorgen! We zijn benieuwd!
Hier eten ze natuurlijk ook desserts! We hebben al 2x ijs gegeten en eens een soort suikerkoekje, waar de naam nu niet bij ons opkomt.
En we weten dat jullie het je wel allemaal afvragen, maar: neen onze darmen hebben nog geen problemen gehad (neem nu wel een stukje hout vast alsjeblief)
Voor te drinken is het over het algemeen water, water, water! Maar in de namiddag en ochtend wordt er hier zeer veel thee gedronken. Superzoete thee met melk en suiker. Soms moeten we ons opofferen, want op het warmste moment van de dag thee drinken doet je nog warmer krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten