vrijdag 12 april 2013

weetjes 41      We hebben gefeest! In de bekendste club van mumbai: royalty. Het was eigenlijk een afterparty van een collegefeestje die tot 22u geduurd heeft. We hadden een lange taxirit omdat we het niet wisten zijn, waardoor we op het eerste feestje een klein halfuurtje binnen waren. Maar achteraf was alles de moeite waard, want het was zalig! Niet aangesproken worden, gewoon dansen en genieten van het moment!
2.       De papa van het liefje van Eline, genaamd Peter Martens, gaat regelmatig op zakenreis naar Mumbai. Hij heeft ons een zalig luxedagje bezorgd. We werden uitgenodigd om een dagje mee te gaan naar zijn hotel. We hebben kunnen genieten van een rustige zondag aan het zwembad met eigen ligstoel, handdoekje, water en zonnecrème van het hotel, een lekkere thee, cappucino en chocomelk (degene die we in België ook drinken), lekker eten (alleen was de mildly spiced pasta arrabiata van Astrid toch enorm spicy), een badje of douche, mojito’s als aperitief, ... We voelden ons op vakantie! Heel veel dank aan Peter!
3.       We hebben Pasen gevierd met Indische vrienden. 2 zussen, 1 broer en een vriendin van hun. Ze zijn supervriendelijk, heel gastvrij. We hebben ze de allereerste keer ontmoet op de homeparty en sindsdien hebben we al enkele keren afgesproken. We hebben een hele namiddag gegeten en zijn dan gaan windowshoppen in een shoppingmall met airconditioning. Dit hadden we echt even nodig!
4.       Kasjhmir in noord India heeft hetzelfde klimaat als België, weed groeit er in het wild en sinds kort zijn er ook stekelvarkens terug te vinden. Ze hebben er een draak ontdekt die nu volop in het lab onderzocht wordt.
5.       We hebben het gevonden hoe we lekkere pizza bestellen. De eerste keer hebben we zelf gebeld en er zat macaroni in de korst en het was super pikant. Nu laten we een Indische bellen de ervoor zorgt dat het gewone pizza’s zijn!
6.       We spelen ‘Schijt je rijk’ niet meer zoveel. Het kakken in het openbaar zijn we zodanig gewoon geworden dat het ons soms niet meer opvalt. Uit de eindstand is gebleken dat Laurence de winnares is door het vakje helemaal in de hoek te kiezen.
7.       We zullen het verkeer in België saai vinden. Hier zie je altijd iets! Vandaag een man zien fietsen met op zijn rekje zeker 20 kartonnen met eieren gewoon vastgebonden met een touw. Daarna een fiets met veel grote zakken bloem of suiker. Niet te geloven dat ze het zo vervoeren
8.       De bomen hakken of zagen ze hier handmatig af. Een zeer grote zware, dikke boomstam heffen ze met mankracht op om in de camion te laden. Er stond zeker 8 man rond de stam.
9.       Astrid heeft een minikrokodil aangeraakt. (ze was maar 4cm lang en zat in een aquarium
10.   We hebben de Hija Ali’s Moskee bezocht. Een mooie moskee in het water waar je naartoe kan via een pier. Vrouwen mochten enkel naar binnen kijken, mannen mogen binnen wandelen.
11.   Tijdens een taxiritje heeft het leger ons tegengehouden. Ze stonden in panne en hadden hulp nodig. Alleen had onze taxichauffeur niet het nodige materiaal om te helpen.
12.   Er is een gigantische brug waar je tol voor moet betalen, zo’n 55roepies (= 80eurocent). Deze loopt over het water tussen Bandra en Parel.  Eventjes geen druk verkeer op de brug. Ook heeft het een zalig windje.
13.   We zijn opnieuw naar een houseparty geweest. Het was een hilarische avond! We hadden op een bepaald moment elk een verkleedstuk. Eline kreeg een piratenhoed en bootste kapitein sparrow na, Laurence kreeg een zwart hoedje en was vanaf dan michael jackson en Astrid kreeg het masker van scream. Door het masker kon Astrid bijna niets zien en kregen we grappige momenten! Na 5minuten lagen we allemaal strijk!
14.   De studenten die ook in onze hostel verblijven zijn allemaal weg tegen de 14de. Tzal hier plots veel stiller en saaier zijn.
15.   We hebben een volledige dag naar presentaties geluisterd van de studenten. Zeer mooi en interessant om zoveel over de verschillende landen en hun organisaties te horen. De toekomstplannen waren ook mooi. Alleen viel het ons op, dat wij de meeste doelstellingen al in België bereikt hebben. Azië zit enorm achter op vlak van hulpverlening, maar er komt gelukkig veel schot in de zaak.
16.   Op de markt proberen ze ons nog steeds op te lichten. Niet tegenstaande dat we bijna iedere week eens passeren en ze ons al echt kennen. Maarja, indiers e!
17.   Laurence zal nog verslaafd raken aan de indische thee, mmmmm lekker!
18.   Astrid kreeg tijdens een avondje stappen naar de markt een huwelijksaanzoek van een indier met een raar oog. Hij kuste haar hand en vroeg of ze getrouwd was. Hij bleef staren. Op weg naar huis kregen we zelfs schrik dat hij ons ging achtervolgen. Gelukkig was dit niet zo!
19.   Laurence is ’s nachts gebeten door een klein plat beestje. Nog nooit gezien. Maar sindsdien vallen alle beestjes meer en meer op. Gelukkig zijn er nog geen kakkerlakken!
20.   Eline is bijna door haar bed gezakt. Het bed bestaat uit een 3cm dunne matras en een dunne plank. De plank was verschoven waardoor het begon te kraken.  Gelukkig waren mega astrid en mega laurence er om haar bedje te vermaken.
21.   De studenten zijn een voor een aan het vertrekken. Het gaat hier stil zijn zonder hun. We gaan ze missen!
22.   Astrid heeft een kakkerlak ontmoet in de klas. Ze heeft er een stok naar gegooid, hierdoor lag hij op zijn rug wat te spartelen. Daarna heeft ze de vuilbak er omgekeerd opgezet en zo naar buiten geschoven. Daar was het afscheid nemen van de kakkerlak.
23.   Er was op een middag een duif neergevallen op het balkon op haar rug. Astrid heeft hem gevangen met een handdoek en gegeven aan de oudste zoon van Lena. Hij heeft hem dan losgelaten. Enkele dagen later vinden we de duif dood terug. Daag duifje!
24.   Als je de kuisploeg wegstuurt, komen ze niet meer terug. Oeps!
25.   Laurence heeft al 7 onderbroeken verloren. Eerst dacht ze dat het haar schuld was, dat ze ze verloor in de douche of ergens liet vallen. Maar 7 is echt heel toevallig. Volgens een studente hier gebruiken de mannen onderbroeken voor vuile zaken. Dus als we ze terugvinden, zal laurence ze niet meer gebruiken.
26.   Astrid was in paniek toen ze ook een onderbroek verloren had. Alleen heeft ze hem de dag zelf teruggevonden. Nu hebben we besloten dat we alles in een waszak steken en de kasten sluiten als we weggaan.
27.   We hebben een aftelkalender gemaakt met enkele belangrijke gebeurtenissen. Bijvoorbeeld: Jonathan (de broer van Eline) komt ons vanaf de 23 vergezellen in India, Nicolas (het liefje van Astrid) heeft een deelexamen op de 23ste april  (Iedereen duimen dus!) en op 25 april is de mama van Laurence jarig (iedereen een verjaardagsliedje zingen!)
28.   De muggennetten worden vuiler en minder beschermend. Vooral die van Laurence, want er zit een groot gat in! Als we ’s nachts met een bepaald lichaamsdeel, zoals een arm of knie of hand, tegen het net liggen, staan er de volgende dag op dat ene plekje minstens 4 muggenbeten.
29.   Tijdens een taxiritje hebben we moeten tanken. We moesten uitstappen. Alleen juist die dag hebben Astrid en Eline een kort shortje aangetrokken, waardoor de ongemakkelijkheid met de minuut steeg. We werden  nog meer dan anders aangestaard.
30.   Toen we wachten aan het rood licht, kwam er een jongentje bedelen. Hij was echt schattig. Hij vroeg steeds om 100 roepies. Wij hebben niets gegeven, want als je eenmaal begint komen er plots veel andere kinderen langs. Astrid trok haar wenkbrauwen naar hem op en hij deed het na. Hij kreeg op die manier van die grote puppyoogjes en begon er ook mee te lachen. Een leuk momentje.
31.   Er is hier een bedelbedrijf waarbij ze ledematen van mensen en kinderen express beschadigen of amputeren. Op die manier krijgen ze sneller geld van mensen. Vuil en erg om te zien.
32.   De elektronica overleefd hier niet goed. Het begint allemaal last te krijgen van de warmte en de stof kruipt overal tussen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten