woensdag 8 mei 2013

Agra


Na een lange avondrit die 6u duurde kwamen we uiteindelijk om 2u ’s nachts aan in Agra. Het was een bewogen rit. We hebben een ezel aangereden die uit het niets overstak. De auto heeft een schade aan zijn lichten. Tijdens of net na de aanraking was de auto aan het wankelen. Gelukkig hadden we een ervaren chauffeur mee die het stuur goed onder controle had.
We hadden een korte nacht en moesten om 7u opnieuw opstaan om de Taj mahal te bezoeken. De taj mahal was prachtig. Het is gebouwd voor de vrouw van de Shah Jahan. Het was zijn 3de vrouw. Zij kreeg de Taj mahal omdat ze hem 14 kinderen geschonken heeft. De andere 2 kregen een kleine graftombe naast de taj mahal omdat zij hem geen kinderen gaven.  Er waren 3 grote mooie ingangen voor de bezoekers die uitliepen op een koertje waar de grootste ingang was naar de taj mahal. We kregen een gids mee die eigenlijk niet goed Engels kon praten, alleen Astrid kon zijn taaltje omcijferen. We hebben een fotoshoot gehouden met de taj mahal op de achtergrond die mooie resultaten opleverde. Voordat we de Taj Mahal binnen mochten, moesten de Indiërs hun schoenen uitdoen en de buitenlanders kregen schoenhoesjes om aan te doen. Gelukkig want de grond was opnieuw zeer warm. Al het goud en de edelstenen van de Taj Mahal is doorheen de geschiedenis gestolen. Het werd vervangen door gewoon steen. De muren waren bekrast met namen en boodschappen. De blankenvloek is hier vergaan. De mensen waren vriendelijk en Laurence kreeg zelfs een complimentje van een 14jarig meisje. Ook zijn we andere Belgen tegengekomen.
Nadat we de taj mahal bezocht hebben deden we een middagdutje omdat het te warm werd en we een slaapje nodig hadden. Na ons middagdutje zijn we het Rode Fort van Agra gaan bezoeken. Hier werd Shah Jahan opgesloten door zijn oudste zoon die wou regeren. Hij had een kamer met het uitzicht op de Taj Mahal. Er werd een diamant in zijn raam gestoken zodat hij het vergroot kon bekijken. Het was er rustig en zeer mooi. Ook vol geschiedenis. Er was een man de eekhoorntjes aan het eten geven op een bankje. We gingen ernaartoe en mochten hem helpen. De eekhoorntjes kwamen de kruimeltjes uit onze hand eten. Leuk gevoel!
Op weg naar het hotel zijn we gestopt aan een shoppingmall voor Lena. Op de terugweg hiervan naar het hotel, hebben we een ongewoon transportmiddel gebruikt. Namelijk een kamelenritje! We kregen een lift van 2 kamelen tot aan ons hotel. Astrid en Ayan (de jongste zoon van Lena) zaten op de kleinste kameel. Jonathan, Eline en Laurence zaten op de grootste kameel. Eline kon niet stoppen van te lachen door alles wat er gebeurde. We konen amper bewegen en werden tegen elkaar geduwd. Wanneer de kameel pauzeerde vielen we een beetje schuin. De kameel wilde bladeren van de bomen eten waardoor hij met ons tegen een elektrische hoogspanningskabel liep. Gelukkig zaten we in India waardoor deze kabel niet werkte. Het afstappen was een hele klus, maar we zijn veilig en wel toegekomen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten