woensdag 8 mei 2013

De laatste weetjes


 1. De slums bevatten huizen van wel 4 verdiepingen hoog. Er zijn geen trappen aanwezig, maar alles gebeurd via een ladder.
 2. Na bijna 3 maand hier te wonen, blijven onze Indische vrienden taxi’s voor ons regelen wanneer we met hun weggaan. Het is allemaal zeer vriendelijk, maar ze vergeten dat wij eigenlijk veel meer alleen de taxi nemen.
 3. Opnieuw een  homeparty gedaan! Het was in het beachhouse van een van de rijkere vrienden. Zijn buitenverblijfje waar hij 2x in een jaar naartoe komt. Wel mooi en het was super gezellig!
 4. Blauwe taxi’s hebben airconditioning. Het kost wel een beetje meer.
 5. We moeten nu volledig voor ons eigen eten zorgen. De kok die kwam wanneer de studenten hier nog waren, kookt niet meer voor ons. We bestellen nu iedere avond eten bij een oud vrouwtje in een appartement aan de andere kant van de straat. ’s Morgens is er nog niet veel verandert: toastjes met eens een yoghurtje of cornflakes. Over de middag maken we toastjes met kaas of croque monsieurs. We hebben voldoende rijst binnen.
 6. De handloom Exposition met stoffen materialen is ondertussen vervangen. Het zijn nu vooral potten, beelden, huishoudelijke zaken, … Ook heel mooie meubels en tuinmeubels. We zouden alles willen meenemen om onze huisjes ermee in te richten.
 7. In mumbai heb je verschillende transporten: taxi, rikshaw en tamtam ( een driewieler met motorische aandrijver waarbij er 4 mensen meekunnen waarbij de banken naar elkaar gericht zijn.
 8. In Delhi heb je ook verschillende transporten. Een taxi, een rikshaw wordt een auto genoemd, een tamtam noemen ze een tooktook en rikshaw voor hun is een fiets waarbij ze 2 tot 3 personen kunnen vervoeren.
 9. Eline heeft buikpijn en kan niets meer doen uit miserie
 10. Laurence heeft 5dagen constipatie gehad en nu al 2 dagen de diarree, olé! Hopelijk is het over als we naar huis gaan!
 11. We hebben allemaal teveel bagage mee. Dit wordt bijbetalen… Eline is de winnares, want ze heeft nog gerief meegegeven met haar broer aan de papa van haar liefje. Daarna Laurence met 8kg overgewicht en Astrid heeft 2kg erover.
 12. Henna zetten en laten zetten is leuk!
 13. We hebben afscheid moeten nemen  van Lena en haar familie en schattige nanatje (mama van Leena) moest wenen. Bijgevolg Eline en Laurence ook. Zucht…
 14. Er zaten vuile beesten in onze hotelkamer. We hebben nog niet uitgezocht wat het was. Maar het was een mengeling van: krekel, sprinkhaan, mot, vlieg, … We hebben er veel platgeslaan en aan de mieren gevoederd. Dan heeft Astrid zitten bestuderen hoe ze naar het nestje gebracht werden en hoe het werd opgegeten. Er bestaat zelfs een film van. Het duurde 2min om een halve meter het beestje te vervoeren.
 15. Astrid is een professional in het zetten van henna. De resultaten kan je vanaf morgen zien! Supermooi!
 16. Eline haar enkels waren olifantenpoten van de warmte. Ze waren enorm opgezwollen!
 17. Alles wat we bezocht hebben in Delhi of agra had een grote emotionele waarde voor de grootmoeder. Ze heeft ons ook veel verhalen over alles kunnen vertellen.
 18. We moesten onze schoenen vaak uitdoen zoals in moskees en graftombes.
 19. Laurence is een geboren blogschrijfster. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten