zaterdag 13 april 2013

Eerste Scooterrit


Zoals al eerder vermeld kreeg het scooterritje in Goa een apart blogbericht, het was veel te speciaal om het gewoon eventjes te vermelden. We hebben een scooter gehuurd om naar de zaterdagavondmarkt te gaan een 6tal km verderop. Voordat we er effectief mee konden rijden moesten we het eerst even uittesten. Het was helemaal anders dan in België. Als eerste was het een scootie zonder versnellingen. Vervolgens waar in België de noodstop staat, staat in India de aan en uit knop van de verlichting. Ook is er nog een aparte knop om je lichten sterker of zwakker te zetten. Astrid ws verward door de lichten, maar toch wilde ze een testritje maken. Na eventjes sukkelen ging het al vlotter totdat mensen bleven roepen naar haar: ‘you’re on the wrong side of the road!’. Hierdoor besefte ze pas dat je daar aan de linkerkant moest rijden. Ze stopte en keerde langs de juiste kant van de weg terug. Alleen nog steeds zonder lichten want ze wist niet hoe het werkte. Hierdoor was ze op van de zenuwen wanneer we nog 6km naar de markt moesten rijden. Ze wilde er zo snel mogelijk vanaf zijn.
Terug aangekomen in de guesthouse hebben we hulp gevraagd aan twee fransmannen die toevallig ook in onze guesthouse verbleven. Ze hebben het ons vriendelijk uitgelegd, waarna we konden vertrekken naar de markt. Voordat we effectief vertrokken naar de markt hadden we afgesproken met het koppeltje dat ons meevroeg. Op weg naar daar zijn we te voet gegaan met de scooter aan de hand. Want we hadden benzine nodig. Na een aantal keer vragen om een tankstation kwamen we tot conclusie dat er geen tankstations waren. Het waren winkeltjes die benzine verkochten. Bij een vriendelijk mevrouw hebben we onze brommer halfvol getankt. Het laatste stukje naar het koppeltje heeft Astrid geprobeerd om met Eline en Laurence achterop te rijden. Het was moeilijk, maar het was gelukt.
Aangekomen in het hotel van het koppeltje wilde Astrid zo snel mogelijk vertrekken. Ze was op van de zenuwen en totdat we niet vertrokken, ging het niet verbeteren. Toen we uiteindelijk klaar waren om te vertrekken merkten we op dat we 3 scooters hadden voor 6. Laurence kroop achterop bij Shirley en Astrid reed met Eline achterop verder. Eenmaal vertrokken was alles goed gegaan. De zenuwen waren weg! Astrid stak Laurence en Shirley voorbij omdat ze te traag reden, dus het ging zeer goed. Bij de aankomst op de markt was Astrid opgelucht. Ze was blij dat het voorbij was en trots op haarzelf dat het gelukt is!
Op de markt merkten we dat de anderen veel sneller overal doorliepen dan ons. Dus we hadden afgesproken dat wanneer ze wilden vertrekken ons maar moesten bellen. Een kleine 2uurtjes later werden we al opgebeld door hun. Ze gingen naar huis. In een impulsieve beslissing hebben we gezegd dat we nog gingen blijven. Alleen betekende dit dat we met drie op één scooter terug moesten. Toen wij uiteindelijk aanstalten maakten om terug te keren, merkten we dat er geen verkeer meer was. Het was een rustig terugritje. Het verliep vlot en we zijn na even de weg kwijt te geraken veilig aangekomen. Dit laatste was nog grappig. We kwamen op een kruispunt en we wisten niet meer welke afslag. We probeerden de meest linkse weg, maar we keerden al snel terug toen we niets herkenden. Daarna probeerden we de meest rechtse weg, maar hier kwamen we nog sneller tot de conclusie dat we fout waren. De weg  veranderde al snel in een donker kronkelpad. De laatste optie was de juiste. Toen we aan het discussiëren waren waar we verder moesten afslaan, reden we onze guesthouse voorbij. We waren er veel sneller dan we dachten!

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten