zaterdag 23 maart 2013

nieuwe weetjes 3


 1. Alle momenten om feest te vieren gebruik ze hier. International womensday was opnieuw een indisch spektakel: veel gezang, gedans, gebabbel en gelach.
 2. Indiers kunnen niet ‘moven’. Ze zouden meer moeten leren van de westerse jongens
 3. In bijna iedere openbare bus is er een tv-schermpje met reclamefilmpjes. Wel vreemde boodschappen. De meest merkwaardige: ’Als je een recht boom bent, wordt je als eerste omgekapt. Als je eerlijk bent, wordt je het snelst gekwetst.’ Daarom dat ze ons allemaal bedriegen op de markt.
 4. We vroegen ons eens af hoe het komt dat het strontveld niet vol ligt. De mensen blijven erop kakken en vaak op dezelfde plaatsen. Net toen we hierover aan het brainstormen waren, zagen we ratten lopen. Veel ratten zelfs. Dit zijn de strontopruimers.
 5. We hebben voor het eerst in ons leven onze hoofden uit een rijdende trein gestoken. Dit was leuk!
 6. Eline heeft ook eindelijk in een stront gestapt! Gelukkig enkel de onderkant van haar schoen. Alleen welke kak het is, weten we nog niet.
 7. Laurence ging eens haar kast opruimen. Resultaat: een bult op haar hoofd. Ze wilde opstaan en botste tegen de lade die openstond.
 8. Laurence heeft twee  grote schrammen op haar gezicht en in de nek. Hopelijk gaan ze weg. Het leuke verhaal: ze is aangevallen door een aap! Helaas is de aap een kindje van op de stageplaats die agressief reageerde.
 9. Astrid is zeer naïef! Ze had de snode plannetjes voor haar verjaardag niet door. Zowel op school door een medevrijwilligster als de niet subtiele plannetjes van Eline en Laurence.
 10. We hebben alle drie een souvenierkoopverslaving. Zo’n leuke spulletjes in India!
 11. Engelsen hebben helemaal geen schaamte, zelfs niet in India. Een dikke oude vrouw ging zoals een walrus een zwemmetje in de zee doen. Ze legde haar aan de rand en bleef even liggen met sigaret in haar mond. Wanneer ze rechtstond en haar badpak schoof helemaal naar beneden liet ze het even zo. Grappig!
 12. Op een scooter zitten ze snel met meer dan 2 personen. Er wordt zelden een helm gedragen, wanneer ze dan een aan hebben is het voor de bestuurder en nooit voor de kindjes.
 13. De frisdranken zijn hier andere hoeveelheden: 60cl en 2liter25
 14. Astrid is op schooluitstapje gegaan met haar kinderen en Eline en Laurence mochten niet mee.. Jammer!
 15. Adapt is 40j geworden met gevolg: een show van 3u waarin 3 dansjes van de kinderen uit de scholen, een muziekconcert van 30min en al de rest waren speeches, toespraken, …
 16. We stellen onze was iedere keer langer uit tot we bijna niets meer over hebben om aan te doen!
 17. Naast de hostel is er een Handloom Exhibition met allemaal zaken uit stof: sjaals, handtassen, tapijten, … Echte kwaliteit voor lage prijs. Mooi!
 18. Astrid had last van haar maag voor enkele dagen. Het gaat nu heel wat beter
 19. De diarree is ook begonnen en stopt bijna niet. Enkel Laurence heeft soms nog een normale stoelgang.
 20. Het wordt hier warmer en warmer met de dag. We worden als de indiers en zoeken steeds meer de schaduw op.
 21. We geven de vogeltjes geen eten meer, want onze pasgewassen kleren worden bedrukt met voetstapjes. We willen ook voorzorgen nemen zodat er geen stront op terecht komt.
 22. We stonden eens klaar om naar school te gaan, blijkbaar was er die dag geen school. De dag ervoor zeiden de leerkrachten nog: tot morgen! Maar helaas pindakaas zijn wij dus die dag voor niets opgestaan.
 23. We dachten: we doen eens zot, het is weekend! We gingen voor elk 2 donuts en 1cupcake halen. Blijkbaar was het Mad Over Donuts 5de verjaardag. We kregen de kans om met dobbelstenen gooien: 5 + 5 zorgde voor 3 gratis donuts, 1 + 5 voor 1 donut en 2+5 voor 2. De rest niets. Eerste gooi: 6 en 4.. Tweede poging door Laurence: 5 + 5! 3 extra donuts! Woehoe!
 24. De mensen zijn hier aantastelijk. Vooral Laurence heeft er last van. We kwamen van de show en moesten uit de bus stappen. Een dikkere kleine dame stond tegen Laurence te duwen met haar borsten. Wanneer Laurence eindelijk een beetje naar voor kon stappen, kwam ze weer zo dicht. Op een bepaald moment legde ze haar hand op Laurence haar heup en bleef ze vasthouden. Laurence subtiel bewegen en haar sjaal duwen op haar heup en maar blijven vasthouden! Om zot van te komen! En dat is maar één voorval.
 25. Rode wijn wordt hier in de frigo gezet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten