donderdag 14 februari 2013

kanheri caves


Kanheri caves

We waren nog maar net toegekomen en werden ingelicht dat de andere studenten die dag de Kanherie caves zouden bezoeken en wij mee mochten gaan. We namen met veel plezier het aanbod aan, we zijn hier namelijk maar één keer en willen echt graag alles zien. We zijn vertrokken in een oude schoolbus en zijn ook daarin het nationaal park doorgereden.  Gedurdende de rit bleef de deur van de bus de hele tijd open, ook op de drukke snelwegen. De hele weg werden er in de bus  liedjes gezongen in zeker 4 verschillende talen. We verstonden er dus weinig van, maar deed niet af aan de sfeer.
Aangekomen in het national park mochten we met onze bus zonder veel problemen verder rijden door het park. We hebben een safari gedaan met een met tralies beschermd busje. Toen we instapten verwachtten we dus een spannende rit. We hebben echter maar 1 leeuw gezien die niet bewoog en 2 tijgers die achter tralies zaten. Het was dus alsof we met een busje voorbij de verschillende dieren in de Antwerpse zoo zouden rijden.
Na de safari was het tijd voor de kanheri caves. Iedereen werd opnieuw de gammele oude schoolbus opgeladen en we trokken verder het park in. Langs de verschillende wegen in het park waren er talloze koppeltjes te zien die met de moto een ritje maakten door het park en langs de kant van stopten voor een babbeltje. In het park waren er hier en daar ook zelfgebouwde dorpjes waarin mensen leefden.
Op onze weg reden we langs een hele hoop aapjes, waardoor de deur van de bus snel gesloten moest worden (die kon dus blijkbaar wel dicht, maar dat zou te makkelijk zijn) om te voorkomen dat de apen op de bus kwamen en vanalles zouden stelen.
Ook aan de caves krioelde het van de apen die geen schrik hadden van mensen. Enkel bij de fruitkraampjes durfden ze niet komen, omdat ze wisten dat het dan voor hen fataal kon aflopen. Wanneer Astrid de staart van een aap wou aanraken, werd hij boos en blies hij naar haar.De grotten zelf waren niet zo indrukwekkend als beloofd (ze werden vergeleken met Petra in Jordanië) maar het was een ideale kans om de andere mensen in de hostel te leren kennen. Die nacht hebben we geslapen als een roosje. 1 opmerking:

  1. Oh mooi! Misschien niet zoals Petra maar toch heel mooi :) Typisch dat Astrid de staart van die aap wou pakken :p Geniet ervan, meisjes! x

    BeantwoordenVerwijderen